Marokko december 2011- jan 2012 323

Kruiden en producten

Arganolie
Deze heerlijke olie heeft een nootachtige smaak. De arganboom groeit alleen in het zuidwesten van Marokko. De olie wordt bereid volgens een traditionele procedure door de vrouwen van een familie uit deze streek. Arganolie kunt u gebruiken door salades, sauzen en soep. Maar er is ook een variant die een huisherstellende werking heeft. Deze olie is geschikt voor massage of huisverzorging.

Kruiden
In de Marokkaanse keuken worden vele kruiden gebruikt. Râs al Hannout is een speciaal mengsel van 35 kruiden dat per kruidenier verschillend is.
De kruiden hebben vaak een zachte smaak. Maar door een combinatie met verschillende soorten pepers kunt u de Marokkaanse gerechten ook verrassend pittig maken.

Tajine
De Tajine is een aardewerken stoofpot die bestaat uit een schaal en een kegelvormige deksel die in geen enkele Marokkaanse keuken ontbreekt. Door de speciale vorm zorgt de condens die in de deksel ontstaat voor een bijzondere manier van stoven. In de tajine kunt u vlees-, vis of groenten gerechten bereiden.

Ovens
Onze ovens laten wij speciaal maken door een familiebedrijf in de hoge Atlas. Ze zijn gebakken uit klei uit de streek en hebben een traditionele vorm. U kunt de ovens worden stoken met hout of houtskool. Op de ovens kunt u couscous of een tajine bereiden.